Toyota fortsatt kritiska till bara elbilar och tror att alla andra egentligen också är det

Toyota och dess koncernchef Akio Toyoda har under lång tid öppet ställt sig kritisk till elektrifieringen av bilar. När andra biltillverkare helt skiftar om till elbilar ska Toyota satsa på hybrid- och vätgasalternativ parallellt med eldrift.

Just eldrift tycks vara något som Akio Toyoda motvilligt på senare tid börjat gå med på att utveckla. Toyota med Akio Toyoda i spetsen presenterade förra året koncept på 15 elbilar som Toyota ska lansera fram till 2030.

Under ett nyliga jubileumsbesök i Thailand när bilmärket firade 60 år i landet bekräftade Akio Toyoda återigen sin ståndpunkt kring elbilar rapporterar Wall Street Journal:

– På tal om fokuset på elbilar. Människor som är involverade i bilindustrin består till stor del av en tyst majoritet. En tyst majoritet som verkligen undrar om elbilar är okej att ha som det enda alternativet. Men de tror att det är trenden så de kan ”inte tala högt” om det, sa Akio Toyoda.

Han betonade återigen andra biltillverkares val att bara fokusera på en enda taktik framåt:

– Eftersom det rätta svaret fortfarande är ovisst bör vi inte begränsa oss till bara ett alternativ, avslutade Akio Toyoda.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.