En exklusiv tjuvtitt på produktionsversionen av elbilen Lucid Air

Om drygt två månader har produktionsmodellen av elbilen Lucid Air premiär på New York International Auto Show. Idag släpper Lucid Motor en film som avslöjar formerna på bilen. Vi får se bilens ljussignatur och ett stort böljande glastak.

Lucid Air kommer vara en premiumbil som ska utmana Tesla Model S. Prestanda är i fokus och batteriet på 130 kWh ska ge en räckvidd uppåt 600 kilometer. Tidigare har Lucid Motors sagt att bilens toppfart kommer vara strypt till 250 km/h, och de drygt 1000 hästkrafterna ska ta bilen från 0-100km/h på 2,5 sekunder.

Ännu finns inga svenska priser även om bilen redan nu går att förboka för svenska leveranser. I USA kommer bilen att starta på omkring 60 000 dollar. Leveranser ska ske under 2021. Fullständig detaljer med specifikationer och priser kommer i april meddelar Lucid Motors.

I videon nedan kan du själv se teaserfilmen som Lucid Air släppt.

https://vimeo.com/389607049
Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.