Tjuvnypet: Tesla har fått Cybertruck att se ut som en Ford-pickup

Cybertruck med Ford-foliering.

Tesla gillar att göra saker annorlunda och det var speciellt det som var tanken med Tesla Cybertruck. Den ser inte ut som någon annan pickup eller bil överhuvudtaget med sin kantiga rostfria kaross.

Men nu har en Cybertruck som faktiskt ser lite mer traditionell ut siktats på en biltransport i USA. I alla fall vid en första anblick. Bilden (ovanför) visar hur Tesla folierat den med ett tryck som föreställer en Ford F-150. Bakgrunden till folieringen, eller vad tanken med den är är inte känd.

Men det är inte första gången som Tesla spelar Ford ett spratt. I samband med premiär av Tesla Cybertruck fick vi se pickupen i en dragkamp med en F-150.

Produktionen igång

Nyligen startade Tesla produktionen av Cybertruck och flera färdiga bilar har synts till under den senaste veckan på transporter. De tidiga bilarna ska enligt uppgifter vara bilar för press. Kundleveranserna ska starta senare i höst. De flesta bilarna är i sitt rostfria original men en kamouflagefolierad Cybertruck har också synts till.

Men det finns ändå en ”anti-koppling” mellan Cybertruck och Ford F-150. Det sägs att Fords pickuper var inspirationen till vad Elon Musk inte ville skapa. Han upplevde Fords pickuper som tråkiga. Läs mer om utvecklingen av Cybertruck i artikeln: Så skapades Tesla Cybertruck: ”Motarbeta mig inte”.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.