Tjänstebilsförare som är mest nöjda kör Tesla

En elbil toppar listan när tjänstebilsförare får berätta hur nöjda de är med sin tjänstebil. Det är leasingföretaget Leaseplan som i sin årliga Tjänstebilsbarometer tar pulsen hos tjänstebilsförarna.

Bland de som är mest nöjda över sitt bilval så är det Tesla som toppar undersökningen. Det är första gången Tesla varit med i undersökningen. Teslaförarna ger i snitt sin bil ett betyg på 4,6 på en femgradig skala. BMW och Mercedes delar andra- och tredjeplatsen med 4,2. Nissan och Volvo följer med 4,2 i betyg.

– En positiv trend är att fler än någonsin väljer el- och hybridbilar. Idag är varannan nybeställning hos oss en laddbar bil. Det gäller att visa på de olika fördelarna med att välja laddbara bilar, som exempelvis att det är ett bra sätt för företag att minska såväl sin klimatpåverkan som sina totalkostnader, säger Malin Malm, försäljningschef på LeasePlan Sverige.

Undersökningen visar också att det populäraste segmentet är kombibilar med 51 procent av beståendet. 36 procent föredrar att köra en suv medan endast sex procent föredrar en sedan.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.