Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Elbil

Tio biltillverkare påskyndar fossilfritt – ska sälja begagnade elbilar direkt från fabrik

Efterfrågan på elbilar ökar men långt ifrån alla vill köpa en ny elbil. Nu går världens tio största biltillverkare samman och startar BegBEV. Det nystartade företaget ska tillverka begagnade elbilar direkt från fabrik i olika prisklasser.

– Vi förstår att alla vill köra elbil, men att alla inte känner att de har plånboken för en ny eller vill vänta fem-sex år på att fler bättre begagnade elbilar ska nå andrahandsmarknaden, säger Elin Diess, försäljningsansvarig på BegBEV.

Affärsidén går ut på att köparna själva kan konfigurera och ”åldra” sin nya begagnade elbil direkt på BegBEV:s hemsida och få den till ett begagnatpris. Först väljer köparen en modell från en av de tio anslutna tillverkarna. Därefter genomgår bilen den valda åldringsprocessen. Inte helt olik processen av tvättade jeans som vi känner igen från textilindustrin.

Skärmdump: Begagnatbyggaren på BegBEV:s hemsida.

– För den som bara vill ha en något åldrad elbil rekommenderar vi farfarskörda tillvalet. Den har inte gått så långt, bilen är exemplariskt välskött men kan också råkat ha backa in i en brevlåda eller kundvagn, säger Elin Diess.

För den som vill komma ner ännu mer i pris har BegBEV ett premiärerbjudande i samarbete med världsartisten Miley Cyrus. I det utförandet har elbilen innan leverans mötts av en rivningskula inspirerad av artistens hit Wrecking Ball.

Uppdatering 2 april: Som ni förstod så var detta ett aprilskämt. Hoppas det roade! 🙂Relaterad läsning

Skriven av

Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.

Kommentera eller läs kommentarer

Notis

Begravningsbyrån Fonus har Sveriges första begravningsbil som är helt eldriven. Den nya elbilen började rulla i slutet på mars i Malmö, berättar företaget i...

Elbil

En jury bestående av 93 motorjournalister från 28 länder har i årets upplaga av ’World Car of The Year’ röstat fram årets vinnare i...

Annons

Följ oss på Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons