Tio biltillverkare påskyndar fossilfritt – ska sälja begagnade elbilar direkt från fabrik

Efterfrågan på elbilar ökar men långt ifrån alla vill köpa en ny elbil. Nu går världens tio största biltillverkare samman och startar BegBEV. Det nystartade företaget ska tillverka begagnade elbilar direkt från fabrik i olika prisklasser.

– Vi förstår att alla vill köra elbil, men att alla inte känner att de har plånboken för en ny eller vill vänta fem-sex år på att fler bättre begagnade elbilar ska nå andrahandsmarknaden, säger Elin Diess, försäljningsansvarig på BegBEV.

Affärsidén går ut på att köparna själva kan konfigurera och ”åldra” sin nya begagnade elbil direkt på BegBEV:s hemsida och få den till ett begagnatpris. Först väljer köparen en modell från en av de tio anslutna tillverkarna. Därefter genomgår bilen den valda åldringsprocessen. Inte helt olik processen av tvättade jeans som vi känner igen från textilindustrin.

Skärmdump: Begagnatbyggaren på BegBEV:s hemsida.

– För den som bara vill ha en något åldrad elbil rekommenderar vi farfarskörda tillvalet. Den har inte gått så långt, bilen är exemplariskt välskött men kan också råkat ha backa in i en brevlåda eller kundvagn, säger Elin Diess.

För den som vill komma ner ännu mer i pris har BegBEV ett premiärerbjudande i samarbete med världsartisten Miley Cyrus. I det utförandet har elbilen innan leverans mötts av en rivningskula inspirerad av artistens hit Wrecking Ball.

Uppdatering 2 april: Som ni förstod så var detta ett aprilskämt. Hoppas det roade! 🙂

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.