Tingsrätten skjuter på besked om Teslas 28 skyltar som är fast hos Postnord

Läsarbild.

Igår nådde IF Metalls strejk mot Tesla för första gången en rättslig nivå. Det när Tesla stämde både Transportstyrelsen och PostNord efter att sympatistrejker stoppat biltillverkarens leveranser av registreringsskyltar.

Det snabba utfallet från Norrköpings tingsrätt blev att Tesla ska få rätt att hämta skyltarna direkt hos skylttilverkaren i väntan på att tvisten avgörs. Men i stämningsansökan riktad till PostNord krävde Tesla också att få hämta ut 28 registreringsskyltar som finns hos Postnord.

Den begäran är dock något som Solna tingsrätt avslår tills vidare. Däremot bedömer tingsrätten att ”det finns förutsättningar för att utfärda stämning mot Postnord, som därmed ska inkomma med fullständigt svaromål inte två veckor”.

Postnord ska också ”yttra sig om begäran om interimistiska säkerhetsåtgärder inom tre dagar efter att Ponstord delgetts detta beslutet”, står det i handlingarna från Solna tingsrätt.

– Tesla kan fortsätta att leverera nya bilar till kunderna i enlighet med gårdagens beslut vid Norrköpings Tingsrätt, skriver Tesla i en kommentar till Allt om Elbil.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.