Tillverkningsstart för elbilen Mazda MX-30 – leverans till kunder i höst

Nu har tillverkningen av Mazdas nya elbil MX-30 startat i Mazdas fabriker i Hiroshima. De första leveranserna kommer sedan ske till hösten.

Elbilen är framtag för den europeiska stadstrafikanten i första hand. Den är utrustad med ett batteri på 35,5 kWh vilket ger en räckvidd på 200 kilometer. Batteriet är relativt litet, men ska enligt Mazda skapa en optimal balans mellan räckvidd för vardagsbehov och bilens totala koldioxidutsläpp under hela sin livslängd.

– Vi har fokuserat våra resurser på att få fram en elbil som vi förutspår blir en andrabil där vår bils räckvidd passar väl för våra kunders behov, har Mazda tidigare sagt.

Motorn som driver den fyrhjulsdrivna drivlinan är på 145 hästkrafter. Lanseringsmodellen startar på 349 900kr. Mazdan sticker ut med sina bakåtvända dörrar och korkelement i interiören.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.