Tillverkningen har startat för elbilen Cupra Born

Seats avknoppade prestandamärke Cupra har nu startat tillverkningen av elbilen Cupra Born. Tillverkning sker i Volkswagens fabrik i Zwickau, Tyskland sida vid sida med bland annat Volkswagen ID.3

– Med känslomässig design och elektrisk sportighet är Cupra Born impulsen till företagets transformation och starten på Cupras elektriska offensiv, säger märkets VD Wayne Griffiths.

Cupra kommer att visa upp modellen på bilsalongen Automobile Barcelona som startar nästa vecka. Det ska markera starten på en internationell lansering.

Cupra Born bygger på Volkswagen-koncernens elbilsplattform MEB. Vid lanseringen introduceras den med ett batteri på 58 kWh. Räckvidden är 422 kilometer och 0-100km/h ska modellen klarar på 7,3 sekunder. De svenska priserna startar på 452 900 kronor.

Längre fram kommer också en instegsmodell med mindre batteri och lägre pris men också en modell med mer prestanda.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.