Tillverkningen av Volvo EX90 har startat

Första Volvo EX90 som ska levereras till en kund.

Volvo Cars har nu rullat igång produktionen av nya eldrivna Volvo EX90 i fabriken utanför Charleston, South Carolina. De första kundleveranserna är planerade till andra halvan av detta året.

Just den första bilen gick i kulören Denim Blue och kommer att gå till en kund i USA.

– Den helt elektriska Volvo EX90 är början på en ny era för Volvo Cars – en ny era för säkerhet, hållbarhet och människocentrerad teknik. EX90 tillverkas i USA och återspeglar vårt långsiktiga engagemang för våra medarbetare i South Carolina och den bredare amerikanska marknaden, berättar Jim Rowan, Volvo Cars vd.

Idag tillverkar fabriken i Charleston Volvo EX90 och S60 sedan. Den årliga produktionskapaciteten uppgår till 150 000 bilar. Inför produktionen av EX90 har Volvo Cars gjort omfattande investeringar i anläggningen. Karosseriverkstaden och lackeringsverkstaden har förnyats och utökats avsevärt, samtidigt som fabriken nu också har en produktionslinje för batteripaket.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.