Tillverkningen av robotaxi baserade på Hyundai Ioniq 5 rullar igång

Hyundai Motor Group och Motional har tillsammans gett sig på uppgiften att utveckla självkörande taxibilar. Nu är det klart att bilarna som är baserade på Hyundai Ioniq 5 ska tillverkas hos Hyundais innovationscenter i Singapore. De första bilarna ska sedan användas i kommersiell drift av Motional i USA från och med 2024.

Certifieringen och godkännanden för att sätta de självkörande bilarna i trafik i USA är redan på plats. Motional och Hyundai berättar att Ioniq 5 robotaxi är ett av de första SAE Level 4-autonoma fordonen som certifierats enligt amerikanska Federal Motor Vehicle Safety Standards. Något som partnerskapet har kunnat uppnå genom ett omfattande utvecklings- och testprogram där bilarnas säkerhet och tillförlitlighet har kunnat säkerställas.

Arbetet med den självkörande tekniken har pågått i flera år. En serie prototypfordon har under det senaste året testats i USA och Singapore. Nu är alltså nästa steg att sätta de färdiga produktionsbilarna i kommersiell drift.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.