Tillverkning av Tesla Cybertruck har startat – världens mest unika elbil

Bild från Teslas vintertest av Cybertruck. Foto: Tesla.

Tesla har nu startat tillverkningen av sin eldrivna pickup Tesla Cybertruck. Sent på fredagen lokal tid rullade den första bilen av produktionslinan i Texasfabriken och efter sommaren planerar Tesla att hålla ett leveransevenemang.

Pickupen är helt unik på många sätt, dels designmässigt och kapacitetsmässigt men också genom sitt unika exoskelett av rostfritt stål och pansarglas. I Teslas egna ord är Cybertruck ”konstruerad för överlägsen styrka och hållbarhet”.

Tesla har idag delat med sig av en första bild på den första Cybertrucken tillsammans med produktionspersonalen. ”Grattis Tesla-teamet” skriver Elon Musk kort på Twitter.

Några detaljer om specifikationerna för Cybertruck har Tesla inte kommunicerat sedan den första presentationen i november 2019. Då talades det om att Cybertruck skulle komma i tre olika utföranden med allt från en till tre motorer, och en räckvidd från 402 till 805 kilometer.

ModellRäckvidd (EPA)0-96 km/hLastviktDragkapacitetPris
RWD402 km6,5s1585kg3400kg$39 980
Dual Motor AWD482 km4,5s1585kg4500kg$49 980
Tri Motor AWD805 km2,9s1585kg6350kg$69 980

Sedan dess har dock Tesla plockat ner alla specifikationsuppgifterna om Cybertruck från sin webbplats. Kanske får vi veta mer om Cybertruck på onsdag nästa vecka i samband med Teslas nästa aktieägarmöte. Eller så dröjer det till lanseringen efter sommaren.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.