Thomas Ingenlath om Polestar: ”Det finns utrymme för betydligt fler modeller”

Under den pågående eCarExpo närvarade Polestars Vd Thomas Ingenlath under ett samtal på stora scenen. Thomas berättade om sin resa från bildesigner för att nu ha landat som Vd hos Polestar.

Han gav oss också en genomgång av resan för Polestar 1 och den helt eldrivna Polestar 2. Om framtiden är dock Thomas väl förtegen. Polestar 3 är under utveckling, men några detaljer bekräftade han inte rakt ut – mer än att Polestar 3 blir den första helt Polestar-designade elbilen. Polestar 2 är nämligen sprunget ur ett koncept från Volvo.

På frågan om hur många fler Polestar vi får se skrattade Thomas hjärtligt, men avböjde att svara. Moderatorn stod på sig och frågade om det finns en Polestar 10 på ritbordet:

– Jo, men kanske i min vilda fantasi, erkände Thomas och fortsätter: Polestar ska inte vara en framgångsrik engångsföreteelse, det finns utrymme för betydligt fler modeller.

Polestar 1 under eCarExpo. Under mässan erbjuder Polestar åkturer i hybriden.

Polestar 2 kommer dock vara den minsta i storleken, berättade Thomas. Det är möjligt att han tänker om i framtiden, men just nu finns inga planer på en småbil från Polestar.

Inte heller finns det en cab eller pickup på ritbordet. Även om Thomas medgav att Polestar 1 skulle göra sig läcker som cabriolet. En Polestar-pickup finns dock i den community-drivna designkonsortiet som uppstått kring Polestar upplyste han om:

https://www.instagram.com/p/B5bG7JtJJhK/

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.