”The Stig” från Top Gear kör Porsche Taycan Turbo S

Den mytomspunna och hemliga föraren The Stig från brittiska TV-programmet Top Gear har gett sig an Porsche Taycan Turbo S. The Stigs stående inslag är att köra bilar runt en given bana så snabbt som möjligt.

Rekordet idag hålls av italienska supersportbilen Pagani Huayra som klarat varvet på 01:13.8, men även mer vanliga bilar som Ford Mondeo har (med tiden 1:40) fått bekänna färg med The Stig bakom ratten.

I videoklippet nedan kan du se när The Stig pressar Porsche Taycan Turbo S till max. Under klippet kan du se sluttiden, jämförd med några andra elbilar.

Porsche Taycan Turbo S klarade varvet på 1:17.6 vilket kvalar in den på en delad 20:e plats med Koenigsegg CCX. Porschen kvalar också in som den snabbaste elbilen. Noterbart är att de andra bilarna med snabbare tider än Taycan knappast är några modeller med betydande produktionsvolym.

Andra elbilar som The Stig tidigare kört runt banan är Teslas första elbil, Tesla Roadster på tiden 01:27.2 samt Tesla Model 3 som fick en sluttid på 01:21.5.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.