Testerna klara: Polestar 3 snart redo för produktion

Utvecklingen av Polestar 3 är snart klar efter intensiva sluttester under extremt varma förhållanden i Förenade Arabemiraten. Det skriver Polestar i ett pressutskick. Nu väntar produktionen som kommer att dra igång under det första kvartalet 2024.

Under testerna i Förenade Arabemiraten arbetade ett utvecklingsteam av ingenjörer med att finjustera klimatsystemet. Testerna ägde rum i de urbana metropolerna och öknarna som omger Dubai och Abu Dhabi i temperaturer upp till 50 grader.

Det är bara några av de extrema vädertester som Polestar 3 genomgått under utvecklingen. Polestar 3 har också fått smaka på snö, is och extrem kyla i norra Sverige.

– Utvecklings- och testprogrammet för Polestar 3 fortlöper väl och jag förväntar mig att produktionen startar under första kvartalet 2024. Polestar 3 är i början av sin resa och kunder kan nu besöka våra spaces runt om i världen för att se bilens proportioner och uppleva dess exklusiva och innovativa interiör, kommenterar Thomas Ingenlath, VD för Polestar.

Lanseringen av Polestar 3 kommer innebär att Polestar snart har tre elbilar som rullar på vägarna efter att coupesuvén Polestar 4 också haft sin premiär. Polestar 4 kommer att nå de första svenska kunderna i början av 2024, och efter det följer Polestar 3.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.