Testerna fortsätter: Rolls-Royce Spectre på prov i Frankrike

Under det senaste året har Rolls-Royce första elbil Spectre fått genomgå omfattande tester. Allt från extrema vintertester i svenska Arjeplog till att nu rulla runt på den Franska rivieran.

I Frankrike ska nu testbilarna ställas inför flera utmaningar och beräknas rulla runt 62 500 mil. Det är en del av det omfattande testprogrammet som totalt ska innefatta 250 000 testmil.

Ännu har Rolls-Royce Spectre runt 100 000 testmil kvar innan den är redo för produktion. Planen är att de första leveranserna ska starta mot slutet av 2023.

I samband med testerna i Frankrike har Rolls-Royce låtit en begränsad skara journalister kolla in de tidiga testbilarna. Ett av de inslagen kan du se nedanför:

Ännu finns inga officiella uppgifter om prestandan på Rolls-Royce Spectre. Däremot har de gjorts vissa uttalandet under utvecklingsfasen som gett oss en fingervisning om målbilden. Troligtvis kommer Spectre få fyrhjulsdrift och leverera runt 600 hästkrafter. Spectre har beskrivits som ”en värdig ersättare till Rolls-Royces V12:or”.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.