Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Elbil

Bilder på nya Tesla Model S som testbil visar en rund ratt

I slutet av januari visade Tesla upp de första bilderna på nya uppdaterade Tesla Model S. I fokus hamnade den udda utformade ratten som inte var rund. Innovationen blev mottagen med blandade känslor. Ingen har väl idag något svar på hur Tesla tänkt, hur det rent praktiskt fungerar med en sådan ratt eller om det ens är lagligt.

Nu har några första bilder på en testbil förställande den nya Tesla Model S setts ute på vägarna. De är tagna av en medlem i Tesla Owners Club i Michigan. På bilderna ser vi att denna bilen har en traditionell rund ratt.

Den runda ratten har dock en ny design. Den skiljer sig åt från den nuvarande ratten i Tesla Model S, men också från den design som nyare Tesla Model 3 har.

På den nya ratten ser vi också spår av touchknappar (i form av fingeravtryck) på vänster sida. Där sitter bland annat blinkersknapparna på nya Model S, då blinkersspaken utgår.

Växelväljaren bakom ratten borta

Tesla har också valt att slopa växelväljaren, eller färdriktningsreglaget på höger sida om ratten. Det är tänkt att bilen själv ska kunna förutspå vilken riktning du har för avsikt att köra i, enligt Elon Musk. Om du vill byta riktning manuellt ska det vara möjligt att göra det på touchskärmen.

I testbilen tycks funktionaliteten inte vara helt på plats ännu. Enligt etiketter som syns genom rutan så sitter det nu knappar för att byta färdriktning på mittkonsolen. Vi ser också att inredningen inte är helt komplett i testbilen. Bland annat saknar inredningen trädetaljer och lister på instrumentbrädan.

Om den udda ratten bara var ett PR-trick, eller om Tesla kommer erbjuda två typer av ratt återstår att se.Relaterad läsning

Skriven av

Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.

Kommentera eller läs kommentarer

Eldrift

OKQ8 ska bygga landets största nätverk av snabbladdare i samarbete med Skellefteå Kraft. Totalt ska man bygga över 300 stationer i Sverige. Den första...

Notis

Tesla ska utrusta kommande Tesla Roadster med små raketer som genom kraftiga luftpuffar ska öka accelerationen och väghållningen. En som inte tycks kunna vänta...

Stöd Allt om Elbil

Annons

Följ oss på Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons
Annons