Bilder på nya Tesla Model S som testbil visar en rund ratt

I slutet av januari visade Tesla upp de första bilderna på nya uppdaterade Tesla Model S. I fokus hamnade den udda utformade ratten som inte var rund. Innovationen blev mottagen med blandade känslor. Ingen har väl idag något svar på hur Tesla tänkt, hur det rent praktiskt fungerar med en sådan ratt eller om det ens är lagligt.

Nu har några första bilder på en testbil förställande den nya Tesla Model S setts ute på vägarna. De är tagna av en medlem i Tesla Owners Club i Michigan. På bilderna ser vi att denna bilen har en traditionell rund ratt.

Den runda ratten har dock en ny design. Den skiljer sig åt från den nuvarande ratten i Tesla Model S, men också från den design som nyare Tesla Model 3 har.

På den nya ratten ser vi också spår av touchknappar (i form av fingeravtryck) på vänster sida. Där sitter bland annat blinkersknapparna på nya Model S, då blinkersspaken utgår.

Växelväljaren bakom ratten borta

Tesla har också valt att slopa växelväljaren, eller färdriktningsreglaget på höger sida om ratten. Det är tänkt att bilen själv ska kunna förutspå vilken riktning du har för avsikt att köra i, enligt Elon Musk. Om du vill byta riktning manuellt ska det vara möjligt att göra det på touchskärmen.

I testbilen tycks funktionaliteten inte vara helt på plats ännu. Enligt etiketter som syns genom rutan så sitter det nu knappar för att byta färdriktning på mittkonsolen. Vi ser också att inredningen inte är helt komplett i testbilen. Bland annat saknar inredningen trädetaljer och lister på instrumentbrädan.

Om den udda ratten bara var ett PR-trick, eller om Tesla kommer erbjuda två typer av ratt återstår att se.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.