Testar sju elbilar genom djup nysnö – två- eller fyrhjulsdrift som gäller?

Foto: Norska elbilsföreningen.

Norska elbilsföreningen har låtit sju helt olika elbilar ta sig genom nysnö med ett snödjup på 20 centimeter. Hur blir framkomligheten, och hur långt tar de sig egentligen? Ett litet udda test så klart.

– Det är egentligen ganska barnsligt, men kul, berättar Rune Nesheim som är förarna i testet. Man föreställer sig ett scenario där man kommit fram till sin stuga och upptäckt att den sista biten av vägen fram till stugan inte är plogad.

Det är en stor bredd på bilarna som deltar i testet. Både fyrhjulsdrivna, tvåhjulsdrivna, suvar och lägre sedaner. De sju testbilarna är Volkswagen ID.7, Peugeot e-308, Hyundai Kona, BMW i5 M60, Tesla Model 3 Long Range, Nio EL6 och Xpeng G9.

Inslaget kan du se nedanför:

Fyrhjulsdrift verkar vara det vinnande konceptet för att ta sig genom den djupa snön. Den höga markfrigången hos de större suvarna underlättar också även om de lägre sedanerna med fyrhjulsdrift gjorde bra ifrån sig också.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.