Test av Polestar 2: ”Villa, vovve och Polestar 2”

Fabian Ruben från elpilspodden Bilar med sladd har haft tillfälle att testa nya elbilen Polestar 2. I ett videoklipp på ungefär 15 minuter får vi följa med Fabian på en genomgång och provkörning av elbilen.

Som van elbilsförare är Fabian imponerad av elbilen och menar att den har det som krävs av en värdig elbil. Han berömmer Polestar för att ha byggt en elbil från grunden och att man inte har valt att konstruera en eldriven bil inspirerad av fossilbilar.

Den stora snackisen inför Polestar 2-lanseringen har varit det Android-baserade operativsystemet. Fabian berömmer operativsystem fullt ut och säger att det är en av de bästa han sett i en bil.

Däremot har Polestar en del att göra på laddningsfronten. Han är tydlig med att det inte har med bilen i sig att göra. Det rör sig snarare om det samarbete Polestar valt att ha tillsammans med Plugsurfing. En tagg från Plugsurfing tillåter visserligen enkel laddning på flera laddstationer. Däremot är långt ifrån den billigaste lösningen för snabbladdning vilket kan göra laddning onödigt dyrt.

Fabians bedömning är ändå att Polestar är på rätt väg med Polestar 2: ”Villa, vovve och en Polestar 2 på garageuppfarten är det nya nu”.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.