Teslas Vd Elon Musk stäms av finansinspektionen: ”Jag är ledsen och besviken”

Teslas fabrik i Fremont. Foto av: Tesla/Alexis Georgeson

I augusti gjorde Teslas Vd Elon Musk ett uttalande om att han skulle avnotera Tesla från börsen. Det för att han ansåg att kraven från börsen om ständiga vinster tog för mycket fokus från Teslas långsiktiga mål. Det kontroversiella i hans uttalande blev när han sa att finansieringen för detta redan var ordnat. Det påverkade och skapa oro på börsmarknaden.

Senare drog Elon Musk tillbaka sitt påstående och Tesla meddelade att man kommer vara kvar som ett noterat bolag. Amerikanska finansinspektionen SEC menade dock att Elons uttalande inte var förenligt med de lagar och regler som finns, och därför har man valt att stämma Elon Musk för att han sprider ”vilseledande och felaktig information”.

Bland annat vill finansinspektionen att Elon ska förbjudas från att arbeta som chef på börsnoterade bolag, och därmed kan han tvingas avgå som chef från Tesla.

Elon Musk kommenterar det hela till amerikanska CNBC: ”Denna obefogade handling gör mig ledsen och besviken. Jag har alltid agerat för sannings bästa, transparens och investerare. Integritet är det viktigaste mottot i mitt liv och fakta kommer att visa att jag aldrig äventyrade något sätt.”

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.