Teslas superladdstation med lounge och fikamöjligheter till Norge

Idag är många bilförare vana vid att tanka bilen på en bensinstation och samtidigt ha möjlighet att köpa med sig en kaffe eller ta en toalettpaus. Stoppen är oftast avklarat på 5-10 minuter. För laddning av elbilar behöver ett längre stopp göras, och då behövs också nya möjligheter.

I Sverige är vi vana vid att se Teslas laddstationer, de så kallade superchargers utmed restauranger eller köpcentrum längs våra stora vägar. Då finns oftast två-tre laddstolpar.

Nu när Tesla Model 3 kommer nå sina första ägare kommer vi se en markant ökning av behovet av superchargers utmed de stora vägarna. Tesla har så klart filat på en plan, och har inför det skapat den nya moderna typen av ”bensinstation” för ebilar.

Första stora laddstationen till Norge

Det är nu bekräftat att den första sådana superstation i Norden kommer att byggas i Norge, mellan Oslo och Strömstad. Laddstationen kommer ha upp till 40 laddstolpar och erbjuda en lounge med möjligheter till arbete och en liten kiosk för att köpa fika.

Det var knappt ett år sedan, den dåvarande största Tesla-laddstationen invigdes i Norge, då med 20 laddplatser.

Elbilen ger oss nya vanor och kommer i framtiden ge flera nya verksamheter.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.