Teslas största fabrik mot allt högre produktionsvolymer

I somras genomförde Tesla ett planerat produktionsstopp vid sin största fabrik, Giga Shanghai i Kina. Målet var att öka produktionsvolymerna. På sikt skulle det innebära ett produktionstempo på 3 000 bilar om dagen.

Enligt uppgifter från China Passenger Car Association ska Tesla nu vara på väg mot rekordvolymer i september. Prognosen säger att Tesla kommer producera 77 000 fordon, det rapporterar InsideEVs via kinesiska källor.

InsideEVs skriver också att kinesiska källor uppger att Tesla inte är begränsad av sin egen produktonskapacitet. Det handlar snarare om svårigheter att få tag i tillräckligt med komponenter. Vi kommer därför kunna räkna med högre volymer i framtiden.

Tesla har flera fabriker, där den första i Fremont i USA redan går på högvarv sedan flera år tillbaka. Det medan de nyare fabrikerna i Texas och Tyskland håller på att skala upp.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.