Teslas stora batteridag flyttad till 15 september

Förra månaden var det tänkt att Tesla skulle arrangera en batteridag. Dagen skulle kretsa kring en stor teknisk innovation kring batterier. Därefter valde Tesla att skjuta på dagen när pandemin bröt ut under våren.

Nu meddelar Teslas Vd Elon Musk att det nya datumet preliminärt är satt till den 15 september. Dagen samkörs med ett möte för aktieägarna.

Vad för innovation Tesla kommer visa upp råder det stor ovisshet om. Men några kvalificerade gissningar är bland annat Tesla ”one million mile battery”, som ska öka livslängden på batterier. Andra gissningar är också solid state-batterier.

Konsekvensen, oavsett typ av batteriinnovation så är det antagligen något som kommer ge bättre, men framför allt billigare batterier.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.