Teslas snabbladdare kommer bli ännu snabbare – ska öka till 350 kW

Foto: Tesla.

I samband med leveranspremiären av Tesla Model S Plaid i veckan pratade Elon Musk också kortfattat om Teslas nätverket av snabbladdare. Det ska bli snabbare.

– När vi leverade Model S 2012 fanns det inga Superchargers. Nu finns det 25 000 Superchargers över hela världen. 30 nya öppnade bara nu i veckan. Vi kommer fortsätta så du ska kunna resa i princip var du vill, bekymmersfritt och superenkelt, sa Elon under eventet.

När de första snabbladarna kom från Tesla hade de en kapacitet på 150 kW, som man i värsta fall fick dela på med en annan bil om det var trångt vid stationerna. Idag är Teslas snabbladdare uppe i ”version 3” och levererar upp till 250 kW.

– Vi kommer fortsätta öka kraften på Superchargers. Du vet, från 250 kW… till 280, 300 och 350, säger Elon samtidigt som han signalerar en fortsatt ökning med sitt kroppsspråk.

Idag är det endast IONITY som på stor skala levererar ett nätverk av snabbare laddare än Tesla. IONITY, som ägs av flera biltillverkare, levererar upp till 350 kW. De flesta andra aktörerna som bygger nya laddare idag brukar erbjuda en kapacitet på omkring 150 till 200 kW.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.