Ett lösenord kommer att skickas till din e-postadress.

Det är i kölvattnet av att Teslas Vd Elon Musk meddelat att Tesla ska ge sig an Porsches elbilsrekord på racingbanan Nurburgring som Elon fortsatt prata prestanda. Idag är Tesla Model X och S möjliga att utrusta med ett så kallat Ludicrous Mode (fritt översatt: galenskapsläge) som ger elbilen en enorm accelerationsboost, på ungefär 0-100 km/h på 2,5 sekunder.

I samband med avtäckningen av Tesla Roadster presenterade man ett nytt imponerande prestandaläge, som ger en acceleration på 0-100km/h på under 2,1 sekunder. Då sattes bilen i det nya läget Plaid Mode (skotskrutigt läge).

– Det enda bortom Ludicrous Mode är Plaid Mode, skriver Elon Musk på Twitter. Sedan fortsätter han förtydliga planen för Plaid Mode.

En första elbil från Tesla med Plaid Mode kommer om ungefär ett år. Det kommer erbjudas på modellerna i Model S, Model X och Roadster, men inte Model 3 eller Model Y. De kommer vara dyrare än dagens modeller, men fortfarande billigare än konkurrenterna.

Tesla Model S sätter nytt banrekord

I dagarna, med anledningen av Porsches nya rekord har Tesla testat en Model S från utvecklingsavdelningen. Bilen i fråga är utrustad med Plaid Mode och i samband med testet satte man ett helt nytt banrekord på banan Laguna Seca i Kalifornien. Varvet kan du se i videoklippet nedan:

I det skakiga videoklippet nedan kan du också se Plaid Mode in action på Tesla Roadster i samband med avtäckningen: