Teslas nya milstolpe: Kinatillverkade Tesla Model Y blir godkänd för försäljning

Expansionen av Teslas fabrik i Kina håller högt tempo. Knappt ett år efter att tillverkning av Tesla Model 3 startade i Kina har nu nästa modell fått grönt ljus.

Idag meddelar kinesiska myndigheter att Tesla blivit godkända för att sälja Kinatillverkade Tesla Model Y i landet, skriver Reuters.

Under de senaste månaderna har produktionsvolymerna från Teslas fabrik i Shanghai ökat rejält. Den senaste stora nyheten är att Tesla Model 3 Standard Range Plus tillverkas på export till Europa. Den första leveransen nådde europeisk mark i förra veckan.

Om fabriken i Kina också kommer att tillverka Standard Range-versionen av Model Y för export till Europa återstår att se. Troligt är att man kommer prioritera den inhemska efterfrågan först.

Dessutom ska Teslas nya fabrik i Europa öppna inom det närmsta halvåret. I den fabriken kommer Tesla Model Y vara den första modellen att rulla av produktionslinan.

En ny video från fabriksområdet i Kina hur Tesla de senaste veckorna testat Model Y på vägarna runt anläggningen:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.