Ett lösenord kommer att skickas till din e-postadress.

Teslas ursprungliga tanke med sitt nätverk av snabbladdare, de så kallade Superchargers, var att möjliggöra långresor, där man mitt under resan kunde stanna för att snabbt tanka på bilen med extra kapacitet. Dessa är ofta placerade utanför städerna utmed de större vägarna. All övrig laddning skulle ske i hemmet över natten eller på jobbet.

Därefter kom destinationsladdarna från Tesla, som är laddare uppsatta hos en tredjepart, detta kan till exempel vara vid ett hotell eller en annan anläggning dit man vill locka Tesla-ägare. Dessa är inte så kallade snabbladdare, utan tänkt att man till exempel ska ladda över natten när man bor på hotellet.

Annons

Nu meddelar Tesla att man på allvar börjar rulla ut en tredje variant av snabbladdare. Så kallade Urban Superchargers. De har ett uppdaterat utseende, och de flesta har en något lägre kapacitet än Teslas vanliga superchargers, 72 kW jämfört med 120 kW. Dessa är placerade i tätbebyggda områden och första stad ut med de nya snabbladdarna är New York, där man vill förenkla för de som varken har möjlighet att ladda på jobbet eller hemma över natten.

Om eller när urbana snabbladdare kommer till Sverige återstår att se.

Källa: Electrek