Teslas nästa steg: Snabbladdare för stadsmiljö

Teslas ursprungliga tanke med sitt nätverk av snabbladdare, de så kallade Superchargers, var att möjliggöra långresor, där man mitt under resan kunde stanna för att snabbt tanka på bilen med extra kapacitet. Dessa är ofta placerade utanför städerna utmed de större vägarna. All övrig laddning skulle ske i hemmet över natten eller på jobbet.

Därefter kom destinationsladdarna från Tesla, som är laddare uppsatta hos en tredjepart, detta kan till exempel vara vid ett hotell eller en annan anläggning dit man vill locka Tesla-ägare. Dessa är inte så kallade snabbladdare, utan tänkt att man till exempel ska ladda över natten när man bor på hotellet.

Nu meddelar Tesla att man på allvar börjar rulla ut en tredje variant av snabbladdare. Så kallade Urban Superchargers. De har ett uppdaterat utseende, och de flesta har en något lägre kapacitet än Teslas vanliga superchargers, 72 kW jämfört med 120 kW. Dessa är placerade i tätbebyggda områden och första stad ut med de nya snabbladdarna är New York, där man vill förenkla för de som varken har möjlighet att ladda på jobbet eller hemma över natten.

Om eller när urbana snabbladdare kommer till Sverige återstår att se.

Källa: Electrek

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.