Teslas mål för året är att tillverka 500 000 elbilar

I ett mail som nyhetssajten InsideEVs tagit del av delger Teslas VD Elon Musk årets mål. Det är att tillverka 500 000 bilar under 2020. Efter det senaste kvartalets rekord på 145 036 bilar har Tesla i år tillverkat totalt 329 980 bilar.

För att nå sitt mål behöver Tesla tillverka ytterligare 170 200 bilar under årets sista kvartal. I mailet betonar Elon också vikten av att öka kvalitén.

– Nu hänger det på kvartal fyra. Gör vad du kan göra för att öka volymerna och samtidigt öka kvalitén, skriver Elon.

”Det kommer bli tufft men superspännande om vi för första gången i Teslas historia kan nå över 500 000 tillverkade bilar på ett enda år. När vi startade Tesla för drygt 16 år sedan trodde jag aldrig att vi skulle nå så långt, men tack vare ert hårda arbete och er uppfinningsrikedom har vi faktiskt en chans att göra en halv miljon bilar på ett enda år.”

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.