Teslas knep för snabbare acceleration, sänker fronten likt en gepard

Tesla Model S och Model X Performance kommer få ett uppdaterat prestandaläge. Det är funktionen Launch Mode som blir vassare och hämtar inspiration från naturen. Nya Launch Mode sänker de adaptiva stötdämparna fram på bilen inför rivstarten, likt en gepard som förbereder sig för en sprint. Lämpligt nog har Tesla valt att kalla det ’Cheeta Stance’.

– För att förbättra dragkraften utför Adaptive Suspension en ’Cheeta Stance’ (sänkning av framaxeln) och justerar dämpningen, skriver Tesla om funktionen.

Den nya uppdateringen har rullas ut till en begränsad grupp Tesla Model S-ägare för utvärdering. När uppdateringen rullas ut brett är ännu oklart. Uppdateringen kommer vara begränsad till de nya Raven-utgåvorna av Tesla Model S och Model X.

I videoklippet nedan kan du see Youtube-kanalen DragTimes testa funktionen:

Funktionen ska nog främst ses som en kul grej. Prestandamässigt gör det inte jättestor skillnad. DragTimes avslöjar att tidigare tiden för 0-96km/h (0-60 mph) var 2,47 sekunder. Med nya Cheeta Stance blev tiden 2,41 sekunder.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.