Teslas fabriker går på sommarlov – ska optimeras för högre volymer

Målarverkstan för Tesla Model Y vid Gigafactory Shanghai

Tesla ska tillfälligt pausa produktionen vid sina anläggningar i Tyskland och Kina i sommar. Anledningen är att Tesla ska förfina produktionslinorna och korta ner tiden varje bil kräver vid de olika stationerna.

Bloomberg skriver att Tesla Shanghai först ska pausa produktionen av Tesla Model Y i två veckor, och efter det pausa produktionen av Tesla Model 3 i 20 dagar. Uppgraderingen till produktionslinorna ska vara klar till början av augusti.

I den nyliga öppnade fabriken i Berlin ska Tesla pausa produktionen från och med måndag. Produktionen ska stå till i två veckor, skriver tyska magasinet TeslaMag. Målet är att dubbla produktionstakten från och med augusti.

Det långsiktiga målet för Tesla Berlin är att producera 500 000 bilar om året. Den nyöppnade produktionsanläggningen kom nyligen upp till ett produktionstempo på 1000 bilar på en vecka, eller omräknat till 52 000 på årsbasis.

Teslas uppskalning av befintliga produktionslinor och nya fabriker hjälper Tesla att öka produktionsvolymerna. Nyligen satte Tesla ett nytt produktionsrekord. Juni månad var den månad med den enskilt högsta produktionsvolymen någonsin i Teslas historia.

Hur många bilar Tesla producerade under rekordmånaden juni framkommer inte, men den 20 juli är det dags för Teslas kvartalsrapport. Då får vi säkert en kortare uppdatering om sommarens optimering av produktionslinor och vad det innebär för framtiden.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.