Teslas chefsdesigner: Tesla Roadster kommer bli bättre än lovat

Med 100 mils räckvidd, topphastighet på över 400 km/h och en imponerande acceleration från 0-100km/h på 2,1 sekunder är nya Tesla Roadster en imponerande elbil. Den fyrsitsiga sportbilen med ett pris på 2 090 000kr maxar alla specifikationer hos Tesla. Och nu kan den bli ännu snabbare.

Teslas chefdesigner Franz von Holzhauser berättar i Podcasten ”Ride the Lightning” att man tagit i i underkant när man satte specifikationen inför avtäckningen för två år sedan.

– Den kommer bli bättre än vad vi lovat, på alla sätt. Vi gör saker med den nya Roadstern som är orättvisa mot andra bilar. Den är oslagbart bra jämfört med de bättre sportbilarna med förbränningsmotor, säger Franz i podcasten.

Tesla Roadster var ursprungligen planerad att nå sina första ägare till 2020, men det datumet är senarelagt. Teslas Vd Elon Musk har tidigare sagt att Roadster inte är prioriterad under 2020. Bland annat har Tesla Model Y och Tesla Semi att fokusera på.

Planen är att tillverka högst 10 000 Tesla Roadster om året. Målet med Roadster är främst att visa vad som är möjligt med den eldrivna plattformen och vad Tesla kan göra. Precis som den första Roadster som la grunden för Tesla en gång i tiden.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.