Teslas Battery Day kommer vara ”något helt galet häftigt”, säger Elon Musk

Elon Musk har under de senaste veckorna börjat hajpa Teslas nästa stora event Battery Day allt mer. För en liten dryg vecka sedan gjorde Elon ett städat uttalande på Twitter: ”Många spännande saker kommer att presenteras på Battery Day 22/9”.

Tesla har varit ytterst sparsamma med detaljerna, men vi vet att vi kommer få se en ny batteriteknik. Dessutom kommer vi få en hel del detaljer kring Gigafactory i Berlin och produktionen av Tesla Model Y ämnad för Europa. Europamodellen får nämligen en helt ny konstruktion.

I takt med att evenemanget närmar sig har Elon blivit allt mer uppspelt vilket också återspeglas på hans Twitter-konto. Så sent som igår hypade han Battery Day ytterligare en gång. Det var i ett inlägg från sajten Teslarati, som grävt fram uppgifter om Teslas nyutvecklade batteriteknik, där Elon helt enkelt skrev kommentaren ”det kommer vara något helt galet häftigt”.

Enligt uppgifterna till Teslarati kommer de nya battericellerna vara större än dagens celler. Det ska innebära att Tesla kan skala bort 90 procent av vissa komponenter i cellerna, och därmed minska på både kostnader och vikt för batterierna.

Följ Tesla Battery Day via livestream

Battery Day är öppet för allmänheten via en sändning online, i anslutning till ett aktieägarmöte den 22 september klockan 22:30 (svensk tid). En livestream kommer finnas via denna länken.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.