Teslas Autopilot förhindrar 40 bilkrascher om dagen där någon trycker på fel pedal

Alla elbilar från Tesla är utrustade med förarassistanssystemet Autopilot. I grundutförandet kan autopiloten styra, accelerera och bromsa automatiskt i sitt körfält. Dessutom finns funktionalitet som automatiska inbromsningar och undanmanövrer för att förhindra en kollision som standard.

I samband med en konferens berättar Ashok Elluswamy som är mjukvaruchef för Teslas Autopilot mer om systemet och dess möjligheter. Under inslaget som är runt 35 minuter får vi en hel del intressanta detaljer och en mer teknisk inblick i systemet.

I videon går Ashok bland annat igenom hur systemet undviker kollisioner där föraren blandar ihop pedalerna.

– Autopiloten har redan en hel del säkerhetsfunktioner. I de här exemplen har förarna blandat ihop broms- och gaspedalen och bilen märker detta och stoppar bilen automatiskt, förklarar Ashok

– Autopiloten förhindrar ungefär 40 krascher per dag där föraren av misstag trycker på gaspedalen istället för bromsen, berättar Ashok.

Hela presentationen går att se här:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.