Teslaägare är inte benägna att sälja sina bilar – nöjda över bilvalet

En undersökning visar att Teslaägare i Tyskland är nöjda med sina bilar. De säljer dem nämligen inte. I undersökningen har man jämfört antalet sålda bilar med hur många bilar som funnits på begagnadmarknaden av samma modell.

Resultatet visar att Teslaägare placerar sig på plats ett till tre över elbilar som är minst frekventa på begagnadmarknaden. Även elbilar som BMW i3 och Renault Zoe står sig bra på listan.

Desto mer oroväckande är det kanske för Porsche Taycan där en tredjedel av alla sålda modeller lagts ut på begagnadmarknaden och hälften av alla Mercedes EQC har sålts vidare. Oroväckande siffror för elbilar som funnits på marknaden bara ett par månader.

Både Taycan och EQC har funnits på marknaden endast ett par månader, medan Teslas modeller har funnits i flera år. Om man säljer sin nya bil efter bara några månader har man nog en god anledning till det. Om man inte säljer sin bil på fem år har man också nog en god anledning till det.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.