Tesla visar fullt självkörande Model 3 – taxi-robot på gång

I en video visar Tesla nu upp en fullt självkörande Tesla Model 3. Sedan en tid tillbaka har man utrustat Tesla Model 3 (samt Model S och Model X) med ett egenutvecklat chip som styr Tesla Autopilot.

I videon får vi se en Tesla Model 3 hantera den mesta typen av bilkörning, allt ifrån mindre gator till motorväg. Bilen läser av skyltar och sina medtrafikanter utan några som helst problem. Under hela färden har föraren sina händer i knät.

Se videon nedan:

Självkörande bilpool

Planen på sikt är att skapa en självkörande pool av taxi-bilar. En del, som vi tidigare fått information om, är att Tesla kommer nyttja återlämnade leasingbilar till poolen.

Tesla-ägare ska också kunna låna ut sin egna bil till poolen när de inte använder den, och därmed tjäna extra pengar. Tjänsten kallar Tesla för Tesla Network och kan komma att lanseras redan nästa år.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.