Tesla vill bygga ut fabriken i Berlin visar ny ansökan

Tyska tidningen RBB24 skriver att Tesla planerar att utöka sin nya fabrik utanför Berlin. I en ansökan vill Tesla ändra i detaljplanen (B-planen) för ett 100 hektar stort område öster om nuvarande anläggningen.

Det är nu upp till Grünheides kommunfullmäktige att fatta ett beslut. Att Tesla har inkommit med en sådan ansökan är något som borgmästaren Arne Christiani bekräftar, uppger tidningen. Redan på torsdag nästa vecka ska ansökan behandlas. Enligt Arne ställer sig en majoritet av ledamöterna positiva till ansökan.

– Under denna process kommer vi få svar på om alla de frågor som är aktuella i en sådan ”B-plansprocess” överensstämmer med samhällets önskemål, förklarar Arne.

Godkännandet kommer sedan att starta en utvecklingsplanprocess. Det arbetet kommer ta längre tid och vara klart tidigast om ett år.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.