Tesla verkar testa dragkrok på Model 3

Foto: Electrek

Elbil och dragkrok är en ovanlig kombination. De flesta elbilarna är dimensionerade att klara sin egen vikt och passagerare. Dragkrok är sällan ett tillval. Teslas största bil, Model X, går att få med ett dragkrokspaket, men även där påverkar tunga släp som båttrailers eller husvagnar räckvidden avsevärt.

Tesla Model 3, företagets ”folk-elbil” saknar också tillvalet även om Teslas Vd Elon Musk pratat om att dragkrok kan bli ett tillval i framtiden. Nu tycks Tesla testa och utvärdera konsekvenserna av en dragkrok på Model 3. Det avslöjar bilder som cirkulerar på nätet.

Det är amerikanen Jeffrey Jessup som sett en Tesla Model 3 dra runt på en släpvagn i Nevada, USA rapporterar Electrek. Att Tesla troligen äger bilen, och därmed står bakom testerna visar registreringsskylten som avslöjar att bilen ägs av en tillverkare.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.