Tesla växer och Elon Musk blir världens rikaste: ”Så underligt, aja, tillbaka till jobbet…”

Elon Musk i Berlin.

Igår slog Tesla nytt rekord på börsen. För första gången steg Teslas börsvärde över 700 miljarder dollar. Det gör att Tesla är högre värdet än Fiat-Chrysler, Ford, General Motors, Honda och Volkswagens gemensamma börsvärde.

Elon Musk, som också nu är världens rikaste man, kommenterar det hela med ro: ”Så underligt, aja, tillbaka till jobbet…”, skriver Elon på Twitter.

Han lyfter sedan fram en gammal tweet publicerad 2018. Här förklarar han hur han använder sin förmögenhet:

”Ungefär hälften av mina pengar ska lösa problem på jorden och hälften ska hjälpa till att etablera en självförsörjande stad på Mars. En etablering på Mars ska säkerställa en framtid för fortsatt liv (av alla arter) om Jorden drabbas av en meteor som för dinosaurierna eller om WW3 händer och vi förstör oss själva.”

Tesla som företag har nått flera milstolpar under det senaste året. Under 2020 började Tesla uppvisa en vinst, under flera kvartal i följd. Till följd av det togs Teslas aktie upp i anrika börsindexet S&P500. Vid slutet av 2020 var Tesla tillräckligt nära sitt mål om att leverera 500 000 bilar (endast 450 bilar kort) för att börsen skulle jubla.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.