Tesla utvecklar 360-graders övervakningssystem till bilen – ”Sentry Mode”

Teslas bilar är utrustade med en hel del hårdvara i form av kameror och sensorer. Ganska nyligen aktiverade Tesla så att dessa skulle kunna användas som en ”dashcam”-kamera. En kamera som filmar din bils väg under färd. Filmbeviset kan till exempel komma till nytta vid en olycka.

Efter att Twitter-användaren Andy Sutton uppmärksammade Tesla och Elon Musk på en ruggig parkeringsskada på sin nya Model 3 svarade Elon med nyheter. Tesla håller på att utveckla en ny funktion de kallar ”Sentry Mode”.

Sentry Mode ska under färd filma omgivningen med hjälp av bilens kameror som har förmågan att fånga en 360-gradersbild runt bilen. Den ska även kunna filma vad som händer när du står parkerad, i händelse av att du får en ruggig parkeringsskada eller i händelse av att någon gör inbrott i din bil.

Funktionen kommer komma till alla bilar som har den utökade autopiloten.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.