Tesla utökar snabbladdare i Varberg – laddare med kortbetalning

Teslas utbyggnadsplaner av nya Supercharger-stationer i Sverige kan ha bromsats upp på grund av strejken som IF Metall har inlett mot Tesla. Sympatiåtgärder från Seko har nämligen gjort det svårt för Tesla att få fram ström från vissa nätägare.

Ett sådant exempel är Ljungby där det sedan april står en färdig Supercharger-station utan någon anslutning till elnätet. Blockaden hindrar däremot inte Tesla från att bygga ut befintliga stationer. En ny strategi som Tesla ändå har anammat på ett globalt plan.

Tesla har nu utökat sin Supercharger-station söder om Varberg med åtta nya snabbladdare. De är dessutom av den nya typen Supercharger V4 som är mer anpassade för att kunna ladda elbilar av andra märken.

De nya stationerna uppfyller också det nya EU-lagkravet på kortbetalning. Här är det nämligen möjligt att betala med kort direkt på laddarens betalterminal. På stationen Varberg South finns det nu 21 laddpunkter med en effekt på 250 kW.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.