Tesla utmanar tyska regeringen om elbilsbonus

Precis som i Sverige så finns det också ett statligt bonusprogram till de som köper elbilar i Tyskland. Kravet är dock att bilen i grundutförande inte får kosta mer än 60 000 euro i en ny uppdaterad version av bonusprogrammet.

Helt plötsligt föll Tesla utanför programmets ramar. Det är så klart en katastrof för Tesla på den stora tyska bilmarknaden, som också har en stor inhemsk elbilsproducent.

Teslas svar blev att på sin Model S, räkna bort en del av standardutrustningen och sätta dessa i ett komfortpaket som blir ett tillval. Och därmed blev Model S berättigad till bonusprogrammet igen.

Det knepet underkänner nu tyska regeringen, som menar att bilen inte går att köpa utan tillvalen. Något som Tesla själva menar inte är sant, och att de levererat flera bilar i Tyskland utan komfortpaketet.

Komfortpaketet innehåller flera bekvämlighetsfunktioner som parkeringsvarnare, navigator, döda vinkeln-varnare, elektrisk förarstol med minne och elektriskt infällbara backspeglar.

Fortsättning följer.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.