Tesla: Uppdaterad Model S/X i september, Model Y-tillverkning och Kina-Tesla

Flitens lampa lyser hos Tesla. Rapporter talar om att man nu bygger om sin fabrik i Fremont, Kalifornien. Målet är att förbereda en produktionslina för den kommande elbilen Tesla Model Y, det skriver Green Car Report. Tillverkningen förväntas börja i slutet av 2020 för USA/Kanada och början 2021 för Europa.

Tidigare än så kommer också Tesla Model S och Model X att få sig en uppdatering. Bland annat kommer modellerna ärva en ny sorts motor utvecklad för Model 3 vilket ska ge en längre räckvidd genom högre energieffektivitet. Interiören ska också fräschas upp och bli mer minimalistisk, skriver CNBC.

Med den uppdaterade interiören kan vi anta att det kommer efterlikna den reglage- och knapplösa interiören som finns i Model 3. Uppdateringen kommer troligtvis redan i september i år.

I Kina öppnar Tesla nu också sin beställning på den inhemskt tillverkade Tesla Model 3. Just nu pågår bygget av Tesla Gigafactory 3 i Kina som förväntas stå klart i höst, eller slutet på året. Genom att köpa en inhemskt tillverkad version sparar kineserna ungefär 70 000 kr.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.