Tesla tvingas sänka tempot i Norge, saknas kompetenta transportörer

Olycka, där övre etaget på en transport gav vika.

Försäljning av Tesla i Norge går fort framåt, lite för fort till och med att Tesla haft svårigheter med att hitta duktiga transportfirmor som kan transportera de nya bilarna runtom i landet. Norge har högst Tesla-försäljning per capita.

Det har tyvärr orsakat ett par olyckor, där biltransporter varit med om flera olyckor. Men transporter har också stoppats i Svinesund påväg in i Norge där skicket på lastbilarna har kunnat ifrågasättas.

”Det är tydligt att vi överskridit den tillgängliga lokala transportkapaciteten”, skriver Tesla Vd Elon Musk på Twitter till Electrek som uppmärksammat ett rad olyckor i Norge.

”Kundnöjdhet och säkerhet går före allt, även om det innebär ett par färre bilar det här kvartalet”, fortsatte sedan Elon.

Får inte tag på gröna transporter

Svårigheter att hitta lämpliga transportfirmor har också gjort att man fått kompromissa, och använda en del lastbilar som inte är så gröna som man önskar. I norsk media har Tesla i Norge beklagat sig över att man inte lyckats få tag på tillräckligt många lastbilar som uppfyller Euro 6-kraven för diesel.

De flesta transporterna går från Danmark till Norge, men även från hamnarna i Göteborg till Norge. Tesla har nu vänt sig till Norska lastbilsförbundet om hjälp med att hitta lämpliga transportörer.

”Vi önskar att transportera våra bilar så miljövänligt som möjligt”, säger Tesla.

 

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.