Tesla tar hand om reptilerna – nu kan bygget av Gigafactory Berlin fortsätta

Tesla Gigafactory Berlin.

I tisdags kom de första uppgifterna om att tysk domstol pausat delar av Teslas fabriksbygge utanför Berlin. Orsaken var att avverkningen av skog i anslutning till bygget stört ormar och ödlor som gått i vinterdvala.

Igår kom beslutet att arbetet kan fortsätta. Domstolen bedömde att Tesla gör tillräckligt för att skydda reptilerna i området. Tesla följer de krav som finns på att fånga in djuren, och omplacera dem, skriver nyhetsbyrån Reuters.

Tesla har under bygget genomfört flera åtgärder för att skydda miljön i närområdet. Tidigare har Tesla omplacerat utrotningshotade fladdermöss och den skog som avverkas ersätts med ny skog. På området bygger Tesla också ett vattenreningsverk som ska skydda grundvattnet efter att lokalbor oroat sig över dricksvattnet i området.

Det är inte första gången aktivister använt den tyska byråkratin till sin fördel för att pausa bygget. I början av året stoppade den Gröna ligan bygget under flera veckor.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.