Tesla tar emot priset ”Gyllene ratten” – slår BMW och Audi

Tesla slår det inhemska motståndet när de tar emot ett av Tysklands mest prestigefyllda priser – Den gyllene ratten. I finalen slår Tesla med Model 3 Audi A3 och BMW 3-serie.

Juryns nominering lyder: Tesla Model 3 är den största överraskningen bland de testade bilarna. Tesla Model 3 är cool, men det får du inga poäng för. Däremot får Model 3 poäng för rörlighet, utrustning och låg kostnad för ägande.”

Klippet på blandad tyska och engelska, när Teslas Vd Elon Musk tar emot priset kan du se i videospelaren nedan:

https://www.youtube.com/watch?v=i0SRmPoD8tQ

I samband med mottagandet av utmärkelsen berättar också Elon att nästa Tesla-fabrik Gigafactory 4 kommer att placeras utanför Berlin. Detta visste vi redan från en tweet av Elon häromdagen.

Däremot berättar Elon att man också kommer bygga ett teknik- och designcenter i Berlin, eftersom Berlin har några av det bästa designcentren i världen, tillägger Elon.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.