Tesla stannar på börsen – Elon och styrelsen fattade beslutet igår

För två veckor sedan gjorde Elon Musk ett uttalandet om att han ville avnotera Tesla från börsen. Han menade på att hetsen på bra resultat i kvartalsrapporter tog fokus från Teslas mål att elektrifiera bilindustrin. Finansieringen var också ordnad sa han då.

Efter flera diskussioner med rådgivare under de gångna veckorna så har Elon Musk ändrat sig om att avnotera Tesla från börsen, det skriver Tesla i ett pressmeddelande. Flera stora aktieägare meddelade också att de skulle föredra om Tesla var fortsatt noterat på börsen, även om de självklart skulle fortsätta och stötta Tesla även om man valde att privatisera.

Flera stora organisationer som banker och finansinstitut har också regler om hur de kan investera i privata företag. En avnotering från börsen skulle försvåra för dem. Det var igår som Elon meddelande styrelsen att han ändrat sig och att Tesla borde stanna på börsen. Styrelsen höll med Elon. Och därmed stannar Tesla på börsen.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.