Tesla snart redo att visa upp förbättrad Tesla Cybertruck ”godkänd för allmän väg”

När Tesla presenterade Tesla Cybertruck blev reaktionerna många. En del fullständigt älskade den medan andra visade fullständig avsky. Långt in i det sista var det många som hoppades på att det hela var en plojgrej i väntan på den riktiga Cybertruck. Samtidigt hade Tesla lovat något helt unikt. Det levererade man på.

Innan tillverkningsstarten i den nya fabriken i Texas nästa år kommer Tesla Cybertruck att genomgå vissa ändringar. Fordonen är i sin presenterade utformning inte helt godkänd för trafik på allmän väg. Varken i USA, men speciellt inte i Europa.

Elon Musk har tidigare pratat om att man är medveten om att man måste anpassa Cybertruck för att få den godkänd i EU. Troligtvis betyder det att Tesla måste tillverka en mindre variant av elbilen. Det finns också vissa bitar som inte är godkända för USA, till exempel kamerorna som ersätter sidospelgarna.

– Cybertruck kommer med många små förbättringar jämfört med hur den såg ut vid lanseringen. Den kommer vara bättre än den vi visade upp, sa Teslas VD Elon Musk vid senaste kvartalsrapporten.

– Det gjorde mig alltid galen. Bilföretag visar upp dessa fantastiska bilar. Alltså riktigt bra, bilar man knappt kan vänta på att de ska börja tillverka! Och sen är bilen de faktiskt gör mycket sämre. Det är, alltså, alltid en sådan besvikelse, fortsatte Elon.

Nyligen fick Elon Musk frågan om det inte är dags att visa upp den uppdaterade, och förbättrade Cybertruck. Det lämnade han besked på igår:

– Absolut, antagligen inom en månad eller så, sa Elon kort på Twitter.

Troligtvis avser det den amerikanska versionen, men vi får även hoppas att man tänker på oss i Europa.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.