Tesla smyger in små nyheter i Tesla Model Y

Tesla har natten till idag smugit ut en liten uppdatering till de Tesla Model Y som är tillverkade i Kina. Det rör sig dock inte om någon större omfattande uppdatering likt den som vi såg med Tesla Model 3 förra månaden.

Bland annat har Tesla ersatt trälisterna i kupén med en textildekor. Listen kompletteras dessutom nu också av en belysningslist. Den tredje nyheten är att 19-tumsfälgarna ändrat färg från silver till svarta.

Det framkommer också att bakhjulsdrivna basmodellen Tesla Model Y har fått snabbare acceleration på Kina-modellen. Den gör nu 0 till 100 km/h på 5,9 sekunder istället för tidigare 6,9 sekunder.

Än så länge tycks uppdateringen endast beröra bilarna från fabriken i Kina. Model Y som tillverkas i USA och Tyskland verkar alltså ännu inte ha uppdaterats, men det är sannolikt bara en tidsfråga innan förändringarna når dessa fabrikerna.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.