Tesla slopade dragkroken på Tesla Model 3 – men bara tillfälligt

I helgen har uppmärksamma medlemmar hos Tesla Club Sweden upptäckt att Tesla plockat bort alternativet på dragkrok till elbilen Tesla Model 3. Draget från Tesla förbryllar och har under dagen lett till livliga diskussioner på forumet.

Föreningens ordförande Tibor Blomhäll var snabb på bollen och kontaktade Tesla för ett få ett svar. Inledningsvis svarade Tesla ”dragkroken kommer att finnas tillgänglig ’off-menu’ under en period och kunder bör kontakta sin lokala Tesla-butik”.

Det svaret väckte så klart ytterligare frågor och en oro att dragkroken på sikt kommer att utgå. En snabb undersökning genomförd hos Teslaklubben visade att 70 procent inte skulle kunna tänka sig att köpa en Model 3 utan dragkrok. En andra fråga visade att 65 procent av alla som köpt en Model 3 valde till dragkrok.

Senare under dagen kom Tesla med ett nytt och tydligare svar. Teslaklubbens ordförande skriver: ”Jag har fått ny information från Tesla där de försäkrar oss att dragkroken endast tillfälligt tagits bort från Model 3-konfiguratorn. Den kommer återkomma”.

Tesla Model 3 har en dragkapacitet på 1000 kilo. Bland andra Tesla-modeller med dragkrok finns Tesla Model X och Tesla Model Y (som ännu inte kommit till Sverige). Sedanmodellen Tesla Model S erbjuds inte med dragkrok.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.