Tesla släpper stor påverkansrapport: sammanfattar hur de räddar världen

Tesla har satt samman en stor rapport på 48 sidor där man sammanfattar avtrycken man gjort i världen. Rapporten mäter påverkan av Teslas produkter och verksamheten i sig på både samhälle och miljö.

”Vi tror att ju snabbare världen gåt mot en nollutsläppsframtid, desto bättre, så vi arbetar hårt för att minimera vårt avtryck av växthusgaser och investerar i våra anställda och de samhällen där vi arbetar”, skriver Tesla.

Rapporten bjuder på omfattande läsning om det mesta som Tesla ligger bakom, och dess positiva konsekvenser.

Bland annat finns det 550 000 Tesla över hela världen, som tillsammans kört 16 miljarder kilometer, och därmed sparat mer än 3,6 miljoner ton i koldioxidutsläpp.

Rapporten tar också upp förmågan att återvinna i sina fabriker. 93% av allt spillmaterial i Teslas fabriker kunde återvinnas och komma till nytta igen. Tesla satsar också på utbildning och har samarbeten med skolor för att bland annat utbilda ingenjörer.

Läs rapporten i sin helhet här.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.