Tesla släpper ny mjukvara som ger bättre ljus

Tesla släpper regelbundet nya mjukvaruuppdateringar till alla sina levererade bilar. I mars kom en uppdatering som bland annat introducerade adaptiva helljus retroaktivt.

De adaptiva helljusen släcker bitvis ner ljuset i utvalda områden där det finns mötande trafik. Det blev en uppdatering som visade sig fungera betydligt bättre än den stundtals kritiserade helljusautomatiken.

Nu kommer en ny uppdatering från Tesla, som säger säga fila på den adaptiva helljusautomatiken ännu mer. Nu anpassar sig strålkastarna också efter kurvor på vägen framför bilen och ska även lysa upp mer av vägen vid körning på motorväg.

Med uppdateringen får också alla Model 3 och Model Y, samt nya generationen Model S och X förbättringar i varmt väder. När klimatanläggning är inställd på Auto kyler den ner kupén snabbare än tidigare. Uppdateringen säkerställer också att bilen bättre kan reglera temperaturen på högspänningsbatteriet vilket ska ge bättre prestanda vid Tesla Superchargers.

Tesla glömmer sällan de mjuka värdena i en uppdatering.

Och väl vid snabbladdare kommer också en uppdatering till Tesla Arcade:

– När du är vid en Supercharger, passa på att tävla i Beach Buggy Racing för att sätta den snabbaste tiden på topplistan mot andra spelare, skriver Tesla i notisen om uppdateringen.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.